Robert Llimós

Una experiència desconcertant

Hi ha altres móns, però són en aquest

dona-etching.jpg home-etching.jpg

El reconegut i respectat pintor Robert Llimós ha sorprès i desconcertat el món artístic amb una experiència personal de contingut altament poètic: la visió d’un artefacte en forma de nau amb dos personatges a l'interior, home i dona, que fisiològicament ens recorden les pintures de Modigliani i que l’observaven mentre dibuixava en una platja de Fortaleza, al nord de Brasil.

L’enllaç de vídeo de la pàgina web de Llimós, on el pintor explica detalladament la seva experiència, és d’un interès impagable i des de foragitats el felicitem pel seu coratge, perquè donar a conèixer aquest tipus de fenòmens, donats els prejudicis existents, no pot generar altra cosa que el descrèdit personal.

Robert Llimós va néixer a Barcelona el 19 d'octubre de 1943. Va estudiar a l'escola Massana i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. Inicia la seva carrera com a pintor dins la nova figuració, i posteriorment explora l'art conceptual, l'expressionisme i l'escultura.

Té obres en museus i col·leccions privades de Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Nova York, París, Seül, Bochum i Göppingen. L'any 1994 la Generalitat de Catalunya li va atorgar el Premi d`Arts Plàstiques.

Hi ha altres móns, i ja els podem veure i pintar en aquest

robert-llimos.jpg

Robert Llimós, amb una carrera i un prestigi consolidats, no té la necessitat de publicitats excèntriques que enterboleixin la seva trajectòria artística. Per tot això, és creïble el que explica, el que ha pintat i exposat a Madrid i Barcelona.

Llimós explica amb sentit de l'humor i ironia que probablement la trobada no va ser casual, i aquells éssers varen apropar-se a ell expressament per a ser dibuixats i pintats, amb l'objectiu d'oferir un altre punt de vista que no sigui el tradicional, basat en fotografies que els mitjans de comunicació acusen inmediatament de ser trucatges.

No us perdeu el vídeo que s'enllaça a continuació, és realment impactant i engrescador, perquè finalment serà veritat que la inquietant solitud humana en aquest entorn de galàxies inacabables era un miratge, una temença injustificada.
També hem enllaçat un vídeo en el qual podem veure l'escultura Miraestels que Robert Llimós va realitzar pocs mesos abans del seu viatge al Brasil, a més de les informacions i entrevistes publicades a El periòdico , El País, i Catalunya Ràdio que acaben de completar la informació del succés.
Finalment afegim un conjunt de vídeos relacionats amb el tema de gran interés.

...

Vídeo on explica l'experiència
http://www.robertllimos.com/2009/10/llimos-initiation-experience-subtitled.html

Escultura Miraestels
http://www.youtube.com/v/SaqoBP7CQSM&feature=player_embedded

Article de El periodico
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacioPK=46&idioma=CAS&idnoticiaPK=653344&idseccio_PK=1032

Article de El Pais
http://www.elpais.com/articulo/cultura/Llimos/ha/tenido/avistamiento/elpepucul/20091016elpepucul_2/Tes

Entrevista de Claudi Puchades a Catalunya Ràdio
http://www.catradio.cat/audio/378818/Coneixem-a-lartista-Robert-Llimos-que-ha-impregnat-el-seu-art-a-partir-de-lavisatment-dun-OVNI

Entrevista de Silvia Cópulo a Catalunya Ràdio http://www.catradio.cat/audio/396644/Robert-Llim%C3%B3s-artista

...

Enllaços de vídeo relacionats amb el tema:

ovnis.jpg

Arran d’aquesta experiència de Robert Llimós hem seguit recercant sobre el tema i us oferim un conjunt d’enllaços de vídeo amb informació i declaracions des de diversos àmbits: l'opinió i les reflexions del representant de l'església Corrado Balducci, enllaços que relacionen directament l’art i la vida en altres indrets, i testimonis de persones de crèdit reconegut que hi diuen la seva.

Corrado Balducci
http://www.youtube.com/v/-U4BUTb6feA

pintura antiga
http://www.youtube.com/v/OO-MS0Z5V4o&feature=related

Declaracions de l'exministre canadenc Paul Hellyer
http://www.youtube.com/v/T4zEvCiG_Ow

...

Declaracions de l'astronauta Edgard Mitchell
http://www.youtube.com/v/YWIDOkSDZ8o

Declaracions de l'astronauta Gordon Cooper
http://www.youtube.com/v/FWW6H5QI1Sw&feature=related

Bob Lazar
http://www.youtube.com/v/0eofKaIlbVI&feature=related

FORAGITATS, revista d'art i poesia, 2003 - 2021 |